Zuid-Afrika Informatie Zoeken

VTM : Met Vier in Bed in Zuid-Afrika

VTM Met-Vier-in-Bed in Zuid-AfrikaWelk Vlaams gastenhuis in Zuid-Afrika wint de exclusieve VTM trofee Met Vier in Bed? Wordt het The Berrydel (Somerset-West), Ponciana Superior Guesthouse (Hartbeespoortdam), Lion's Guesthouse (Groblersdal) of Vrede-Oord Guest Farm (Clanwilliam)? Het antwoord op die vraag weten we binnen enkele dagen, want van maandag 20 augustus tot donderdag 23 augustus 2012 zendt VTM "Met Vier in Bed" uit, op locatie in Zuid-Afrika. De Vlaamse commerciële omroep is voor haar succesprogramma inderdaad van Vilvoorde naar Zuid-Afrika getrokken, zo'n 10.000 km verder. VTM en productiehuis Eyeworks selecteerden er vier van de meer dan vijftig Vlamingen die in de Zuid-Afrikaanse toerismesector actief zijn via een bed and breakfast, een hotel, een guest house / gastenhuis of pension.

VTM behoudt het format dat het toepast voor de uitzendingen over de b&b's in eigen land en in Europa: de eigenaars logeren in alle andere gastenhuizen en geven nadien bedjes (sterren) voor de accommodatie, de bezienswaardigheden, het ontbijt, het onthaal en de hygiëne. Elk koppel bepaalt zelf de prijs die het bij de andere drie wil betalen voor de accommodatie, en het gastenhuis dat de hoogste score haalt wint. Met deze reeks van Met-Vier-in-Bed bewijst VTM vooral dat Zuid-Afrika de mooiste vakantiebestemming ter wereld is, ook al denken ze daar in Toscane en in Portugal wellicht anders over.

De opnames hadden plaats begin juni 2012, tijdens de Zuid-Afrikaanse winter dus. Maar de koude nachten konden de pret niet bederven: overdag is het dan in Zuid-Afrika trouwens best aangenaam (behalve als er een koudefront door het land trekt...). De avonden worden meestal afgesloten met een gezellige braai: een barbecue met veel vlees (vooral lamsvlees) en de typische Zuid-Afrikaanse boerewors. En bij een braai hoort een biertje of Kaapse wijn, zoals Zuid-Afrikaanse wijn genoemd wordt. Het meest typische Zuid-Afrikaans ‘skemerkelkie' (aperitief) is vonkel of vonkelwyn, zoals de Zuid-Afrikaanse champagne genoemd wordt.

Dit zijn de vier deelnemende gastenhuizen (in alfabetische volgorde):

de deelnemers van Met-Vier-in-Bed-in-Zuid-Afrika: v.l.n.r. Ronny en Yolande (Ponciana Superior Guesthouse), Patrick en Valerie (Vredeoord Guest Farm), André en Yolande (The Berrydel), Cornel en Els (Lion's Guesthouse) (foto VTM.be)
 v.l.n.r.: Ronny en Yolande (Ponciana Superior Guesthouse), Patrick en Valerie (Vredeoord Guest Farm), André en Yolande (The Berrydel), Cornel en Els (Lion's Guesthouse) (foto VTM.be)

Meer informatie :

Ponciana Superior Guesthouse is één van de vier deelnemers aan VTM Met Vier in Bed in Zuid-Afrika (foto GuesthousePonciana.co.za)

Vrede Oord Guest Farm (in Clanwilliam) is één van de vier deelnemers aan Met Vier in Bed, Zuid-Afrika (foto VredeOord.co.za)

The Berrydel Guesthouse in Somerset-West is één van de vier deelnemers aan VTM Met Vier in Bed, Zuid-Afrika (foto Berrydel.co.za)

Lions Guesthouse in Groblersdal is één van de deelnemers aan VTM Met Vier in Bed Zuid-Afrika (foto LionsGuesthouse.co.za)

 

(bron : VTM.be en infozuidafrika be/nl - 19 aug 2012)