Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Grondwettelijk Hof van Zuid-Afrika buigt zich over het einde van de wereld op 21 december 2012

het Grondwettelijk Hof van Zuid-Afrika (ConCourt / Constitutional Court)Op 21 december 2012 vergaat de wereld - en dus ook Zuid-Afrika. Tenminste, voor wie de Maya kalender gelooft. In het uiterste zuiden van Afrika zijn er uiteraard ook meerdere mensen die denken dat het einde nabij is en dus het officieel persbericht van het Vaticaan niet geloven dat de dag des oordeels niét nadert. "Het Laatste Oordeel is niét voor 21 december 2012", zegt het Vaticaan nochtans heel formeel. En Rome voegde er als PS aan toe "en wellicht ook niet voor 22 december 2012". Maar goed, niet iedereen aanvaardt dat de Paus onfeilbaar is, en dus bereiden velen zich voor op wat komen gaat. In Europa verzamelen de Maya twijfelaars vooral in het Franse dorpje Bugarach - het enige dorp ter wereld dat de zondvloed zal overleven. In Zuid-Afrika is het ene Robert Sefatsa die aan de kar trekt omdat hij er 200 procent van overtuigd is dat het einde van de wereld écht nadert. Robert Sefatsa, een 38-jarige inwoner van Soweto (nabij Johannesburg), woont te ver van Frankrijk om nog snel vanuit Zuid-Afrika te emigreren en daarom heeft hij vanochtend bij het Grondwettelijk Hof (in Zuid-Afrika gekend als "ConCourt" - Constitutional Court) een kortgeding aangespannen tegen de Zuid-Afrikaanse regering.

Robert Sefatsa eist van de Zuid-Afrikaanse regering dat die quasi onmiddellijk de gevolgen van het einde van de wereld voor Zuid-Afrika primo onderzoekt en secundo praktisch voorbereidt. Meer zelfs: Sefatsa eist in zijn kortgeding de oprichting van niet zomaar de eerste de beste task force, maar een volledig nieuw "Ministerie van Paranormale en Esoterische Wetenschappen" dat het land moet voorbereiden op de zondvloed van 21 december 2012. "Het ministerie moet bemand (m/v) worden door geologen, astronomen, economen, statistici en specialisten in ruimtevaart-technologie", aldus Sefatsa in zijn dringend verzoekschrift. De persdienst van het Concourt - het Zuid-Afrikaans Grondwettelijk Hof dus - heeft de ontvangst van het eenzijdig verzoekschrift intussen aan de Zuid-Afrikaanse krant Beeld bevestigd, maar nog niet gemeld of de hoge rechters zich inhoudelijk al dan niet over de zaak zullen uitspreken.

De kans is klein dat het ConCourt het kortgeding effectief zal behandelen: men zal wellicht pro forma een deskundige aanstellen die tegen 22 december 2012 een even pro forma deskundig rapport moet maken. En dan kan het Grondwettelijk Hof formeel besluiten om de zaak te seponeren. Laten we dus met zijn allen vooral hopen dat Robert Sefatsa ongelijk krijgt van het ConCourt (er voor bidden hoeft niet meer, zegt het Vaticaan). Want als het Grondwettelijk Hof op 22 december 2012 zal vastgesteld hebben dat de wereld niet vergaan is zullen Zuid-Afrika én het Krugerpark én de Tafelberg in Kaapstad nog bestaan en kunnen we met zijn allen nog jaren op safari naar de Afrikaanse bush. En Robert Sefatsa? Die gaat dan de geschiedenisboeken in als de tweede Zuid-Afrikaan wiens dramatische voorspelling niet uitkomt. Eerder had de Zuid-Afrikaan Johannes Coetzee al namens Family Radio Worldwide aangekondigd dat 21 mei 2011 de dag des oordeels was. Quid non dus. Coetzee onderzoekt naar verluidt nog altijd wat er fout gegaan is en hij wilde niet reageren op de voorspelling dat het 21 december 2012 wordt.

het Grondwettelijk Hof van Zuid-Afrika (ConCourt / Constitutional Court)
Aan de ingang van het Grondwettelijk Hof in Johannesburg staat de naam van de instelling kleurrijk afgebeeld in de elf officiële talen van Zuid-Afrika (foto ConstitutionalCourt.org.za)

(bron : paranormale nieuwsdienst van infozuidafrika be/nl - Beeld.com - 12 dec 2012)