Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Miss Zuid-Afrika 2014: Rolene Strauss, 21 jaar, studente geneeskunde en proefbuisbaby

Sun City - Zuid-Afrika. Begin april werd in de grote Sun City Superbowl evenementenhal in het casinocomplex Sun City Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014(nabij Pretoria en Johannesburg) de nieuwe Miss South Africa verkozen. Winnares - en nu één jaar officieel het mooiste meisje van Zuid-Afrika - werd de 21-jarige Rolene Strauss uit Volksrust, een dorp in de provincie Mpumalanga. Rolene Strauss zit in het vierde jaar geneeskunde aan de Universiteit van Bloemfontein (hoofdstad van de provincie Vrijstaat - Free state). Haar vader Hennie was ook een Kovsie - zoals de studenten van die universiteit genoemd worden, en hij is nu huisarts in Volksrust. Rolene's moeder Theresa was vroeger verpleegster in het Universitas Hospitaal van Bloem. "Na vijf jaar huwelijk ben ik geboren als de eerste proefbuisbaby van de Bloemfontein van de provincie Vrystaat" (toen nog Oranje Vrijstaat), zegt Rolene zonder schroom op haar website (het was overigens een EIFT - Embryo Intra Fallopius Transfer).

De hobby's van de nieuwe Miss South Africa: golf, aerobics, muziek beluisteren, films kijken, schrijven en boeken lezen - haar laatste boek was The Alchemist van Paulo Coelho. Maar haar grootste passie is toch alles wat met Zuid-Afrika te maken heeft: "ek is so lief vir Suid-Afrika! Ek kan met vryheid leef, praat en liefhê", aldus de schone. Rolene studeert geneeskunde: "Met my passie om te gee sal ek kan bydra tot een van die belangrikste dinge wat 'n land begeer: gesondheid vir almal." Op haar Facebook pagina schreef ze na haar verkiezing in Sun City dit dankwoord: "Woorde kan nie beskryf hoe dankbaar ek vir al jul ondersteuning is nie. Dit beteken vir my die wêreld om te weet dat ek mense het wat in my glo en wat saam met my droom. Wat ookal vanaand gebeur, mag dalk die einde wees, maar ook die begin van 'n nuwe reis. Liefde, Rolene". Als ze studeert luistert Roelene Strauss het liefst naar Enya, maar eigenlijk heeft ze naar eigen zeggen een heel gevarieerde muziekvoorkeur: golden oldies, country muziek, The Bellamy Brothers, Tim McGraw, Brad Paisley, Ben Howard, Jack Johnson en Hillsong, en veel lokale artiesten zoals Mango Groove, Theuns Jordaan, Riana Nel en Retief Burger.

Eerste eredame van Miss South Africa 2014 werd Ziphozakhe Zokufa (22j) uit de provincie Oost-Kaap (Eastern Cape) en tweede eredame Matlala Mokoko (23j) van Limpopo. Sponsors zijn o.a. Sun International, The Cascades Hotel in Sun City en Cell-C mobiele telefonie en Volvo.

Meer info:

En hier is ze dan : Rolene Strauss, de Miss Zuid-Afrika 214:


Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

Rolene Strauss - Miss Zuid-Afrika 2014

(foto's : Rolene Strauss en Miss South Africa)

(bron : infozuidafrika.be - infozuidafrika.nl - 23/04/2014)