Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Ook Zuid-Afrika veroordeelt aanslag in Parijs

De moordaanslag tegen Charlie Hebdo in Parijs beheerst ook in Zuid-Afrika het nieuws. Bij de aanslag in Parijs vielen woensdag twaalf doden en meerdere gewonden.Zuid-Afrika De Zuid-Afrikaanse regering - met de staatspresident als regeringshoofd - heeft vandaag de aanslag streng veroordeeld. President Jacob Zuma bood namens zijn land zijn medeleven aan de Franse regering en de bevolking van Frankrijk aan. Zuid-Afrika heeft zelf een kleine, gematigde én geďntegreerde moslimgemeenschap (vooral in en rond Kaapstad).

Het Zuid-Afrikaans ministerie van Internationale Betrekkingen en Samenwerking (Dirco - Department of International Relations and Cooperation) voegde eraan toe dat opzettelijke aanvallen tegen de pers en tegen de bevolking in strijd zijn met het internationaal recht en bovendien een misdaad tegen de menselijkheid zijn. Het ministerie steunt de veroordeling door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat elke vorm van terrorisme niet kan worden goedgepraat. "South Africa stands firmly with the international community by unequivocally condemning all terrorism and will continue to support regional and international efforts, to address the scourge of terrorism in all its forms", aldus de mededeling van de Zuid-Afrikaanse regering.

n.vd.r. Dat de Zuid-Afrikaanse regering zich zo expliciet tegen terrorisme kant is opmerkelijk omdat de huidige regeringspartij ANC (African National Congress) in de jaren ‘80 zélf meermaals bomaanslagen gebruikte om haar anti-apartheidsstrijd op de internationale agenda te zetten.

(bron : infozuidafrika.be - infozuidafrika.nl - 8 jan 2015)