Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Op Safari: Per paard of op een olifant

Horseback safari's (safari te paard)

Op meer dan zestig plaatsen in Zuid-Afrika kan je deelnemen aan georganiseerde excursies te paard. De beste lijsten vind je hier:

De Parkeraad van kwaZulu-Natal organiseert zelf paardrijden in haar eigen parken:

CapeNature, een afdeling van de Provincie West-Kaap, organiseert een tweedaagse horse trail in het Anysberg Natuurreservaat.

Elephant back safari's (safari op de rug van een olifant)

Op zeven plaatsen in Zuid-Afrika kan je een "elephant back" safari maken: gezeten op de rug van een tamme olifant (*) ga je dan de natuur verkennen. Het is dus niet zozeer een echte safari ("op zoek naar wilde dieren"), maar eerder de unieke, sensationele ervaring om met olifanten te wandelen. Bij de meeste safari's is een minimumleeftijd van 12 jaar vereist voor de rugsafari, maar mogen jongere kinderen wel mee wandelen. Bij de meeste olifant-reservaten kan je ook overnachten, al is dat geen verplichting. Informeer je via onderstaande sites.

(*) Een tamme Afrikaanse olifant bestaat uiteraard niet: olifanten blijven altijd wilde dieren. De olifanten die voor deze safari's ingezet worden zijn "tam" in de betekenis dat ze door mensen zijn grootgebracht en daarom de aanwezigheid van mensen verdragen.