Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Safari in Zuid-Afrika

Dat wordt een onvergetelijke ervaring. Een heerlijke vakantie naar Zuid-Afrika. Cultuur, natuur en natuurlijk de Big Five. Je popelt van verlangen om te vertrekken. Maar let wel: het succes van de reis wordt zeker ook bepaald door de mate waarop die wordt voorbereid.

Controleer tijdig je uitrusting
Ga in gedachten goed na wat je gaat doen en in welke streken je zult verblijven. Ga je tijdens een safari in het Kruger Park op zoek naar de big five? Vergeet dan je verrekijker en je wandelschoenen niet. Omdat je het meeste kans hebt om veel dieren te zien als je 's morgens in alle vroegte er op uit trekt, is het meenemen van warme kleding zeker ook een aanrader. In Zuid-Afrika kun je ook prachtige hiken. Bijvoorbeeld in het schitterende, grillige landschap van de Drakensbergen. Vergeet dus ook je rugzakje en je bergschoenen niet.
Informeer ook tijdig bij de GGD in je woonplaats of het, voor de gebieden waar je heen gaat, nodig is preventief medicijnen te nemen tegen bijvoorbeeld malaria. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Welke route neem je?
De meeste toeristen reizen van Johannesburg, via het Krugerpark en de zuidkust van het land richting Kaapstad, van waaruit je dan weer naar huis terugvliegt. Op die manier kun je van alles wat dit land heeft te bieden optimaal genieten. Je doet dan, naast het Kruger Park, ook thuislanden, als Lesotho en Swaziland met hun traditionele cultuur, aan. En in grote steden als Durban en Port Elizabeth kun je gezellig winkelen en uitgaan.

Houd je van een uitdaging ?
In het noordoosten van het land, tegen de grens met Mozambique, ligt Tembe Elephant Park. Hier slaap je in een tent en zoek je in de wildernis met een 4x4 jeep naar de grootste olifanten. Een echte uitdaging is ook een flinke wandeling naar de top van de Tafelberg in Kaapstad. Of wat dacht je van een safari naar walvissen. Vanuit Hermanus (vlakbij Kaapstad) neem je de boot en geniet je van deze prachtige vissen. Kortom, je zult je hier geen moment hoeven te vervelen. Voor dit alles neem je natuurlijk wel geschikte kleding en schoeisel mee. Kleding, comfortabele slippers of sneakers vind je hier. Meteen de nieuwste mode en handig bestellen vanuit je luie stoel thuis.

(3 mei 2013)