Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Wat draag je op safari ?

Wie het voorrecht heeft een safari reis te maken, wil zich natuurlijk goed voorbereiden. Het laatste waarover je je druk wilt maken is de vraag wat je aan moet trekken. Een belangrijk doel van de safari reis is natuurlijk het zoeken en bekijken van deze wilde dieren zoals de Big Five: olifant, leeuw, luipaard, buffel, neushoorn.online shoppen bij Zalando.be is aan te raden (foto © Zalando/George Doyle/Stockbyte/Thinkstock) Niet in de dierentuin, maar in de echte wildernis.

Om dieren niet af te schrikken is het raadzaam om kleding te dragen in natuurlijke, neutrale tinten zoals khaki, grijs, groen en bruin. Het ligt dan misschien voor de hand te denken aan camouflage kleding maar in veel landen is het verboden camouflage kleding te dragen. Enkel een shirt met camouflage print zal geen probleem zijn, maar een complete uitrusting in deze stijl is af te raden.

Bij de keuze van kleding is het verder van belang dat gelet wordt op het klimaat van het land dat men gaat bezoeken. Vaak zal het gaan om een tropisch klimaat. Het is dan fijn om katoenen kleding te dragen die het lichaam wel zoveel mogelijk bedekt. De kracht van de zon is in safari landen zo sterk dat het beter is de huid hier niet teveel aan bloot te stellen. Bovendien is het vaak koeler de huid te bedekken met dunne, katoenen stof, dan te laten bakken en braden in de zon. Nog een reden om de huid te bedekken is bescherming tegen insecten.

Nog enkele tips als het gaat om de zon: een hoed of pet is geen overbodige luxe. Voor dames is een sjaal altijd fijn om mee te nemen. Het kan dienen als hoofdbedekking als dat nodig is, of als bescherming tegen verbranding in de nek, maar natuurlijk ook als warme accessoire wanneer het koeler is. Om de ogen goed te beschermen is een zonnebril uiteraard onmisbaar. En dan is er ineens die kille avond. Een vest of trui is dan heel welkom. Hetzelfde geldt voor een regenjas of windjack. Vaak zijn deze zo dun dat ze weinig ruimte in beslag nemen en weinig gewicht met zich meebrengen.

Niets is vervelender dan de verkeerde schoenen dragen. Op safari geldt voor zowel dames als heren: twee paar schoenen is genoeg. Maar dan wel één paar om langere afstanden te kunnen lopen. Daarnaast is het prettig om één paar stevige sandalen of slippers mee te nemen.  Online shoppen bij Zalando is aan te raden om de safari wat kleding betreft tot een succes te maken!

(foto : © Zalando / George Doyle / Stockbyte / Thinkstock)