Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Met de scooter of motor rijden in Zuid-Afrika?

Het land van de safari´s, adembenemende natuur, wilde dieren en avontuur: dit is de beste beschrijving voor Zuid-Afrika. Het subtropische klimaat, de vriendelijke bevolking en de sfeer maakt dat veel Belgen graag naar Zuid-Afrika op vakantie gaan. Het is zelfs mogelijk om ´thuis te zijn in Afrika´. Er zijn verschillende Vlaamse gastenhuizen waarin je een tijdje kunt vertoeven zonder je al te ver weg van huis te voelen. En ook veel Nederlanders hebben in Zuid-Afrika een hotel of b/b.

Het vervoer
Sinds het wereldkampioenschap voetbal van 2010, dat plaatsvond in Zuid-Afrika, trekt het land meer toeristen aan. Toch was het wereldkampioenschap slechts een klein zetje om de mensen te laten zien wat een prachtland Zuid-Afrika eigenlijk is. De meeste toeristen reizen naar Zuid-Afrika met het vliegtuig, maar uit de statistieken blijkt dat steeds meer mensen per cruiseschip of per trein naar Zuid-Afrika gaan. Onder andere MSC vaart regelmatig van Italië naar Zuid-Afrika. Maar ook in Zuid-Afrika zelf zijn cruises in trek, zoals bv. Kaapstad-Durban-Mauritius. De schoonheid van het Zuid-Afrikaanse binnenland kun je op verschillende manieren verkennen. Wie ooit in Afrika was weet dat de meeste Afrikanen op scooters rijden. Vanwege de drukte is fietsen in de steden namelijk vaak geen optie, en ook de vele heuvels schrikken fietsers af. Scooters of motoren zijn een prima manier om je dan te verplaatsen. In Zuid-Afrika is dat iets minder het geval dan in andere delen van het zwarte continent omdat het wegennet in Zuid-Afrika, in tegenstelling tot de rest van Afrika, best vergelijkbaar is met het onze. Maar de drukte in de steden verrast wel eens, zowel voor scooters, motoren als voor auto´s.

Wijnregio per motor
de omgeving van Montagu, Zuid-Afrika (foto Mountain View Lodge, Montagu, Zuid-Afrika)De bekendste wijnroute van Zuid-Afrika is de Cape Wine Route: Stellenbosch, Paarl, Franschhoek. Maar ook in andere regio's van Zuid-Afrika worden de wijnlanden omgeven door een prachtige natuur, zij het minder bergachtig dan rond Stellenbosch. Zo is de Route R62 tussen Robertson, Montagu en Oudtshoorn zelfs een paradijs voor motorrijders: een uitstekende asfaltweg, weinig verkeer, licht heuvelachtig en dat allemaal temidden een prachtig decor. Bij de eigenaars van het Vlaams gastenhuis Mountain View Lodge in Montagu kan je zelfs een motor huren om de regio te verkennen. Jouw bagage en jouw huurauto blijven dan veilig in het gastenhuis, en zelf kan je op een BMW F650GS, een BMW R1200GS, een Harley Davidson of een Honda een dagje de wijnlanden verkennen.

Op expeditie
In Zuid-Afrika speelt de natuur een grote rol. Om die reden zijn er veel activiteiten te doen in de natuur. De meest bekende attractie in het land zijn natuurlijk de safari´s. Tijdens een safari bezoek je een wildpark met als doel de wilde dieren en prachtige natuur te observeren. Het is een absolute aanrader om, wanneer je in Zuid-Afrika bent, op safari te gaan. Een geweldige ervaring die je voor de rest van je leven niet meer zult vergeten. Eén nadeel misschien: een wildpark waar de Big Five zitten mag je vooralsnog niet per moto of scooter bezoeken. Maar in parken zonder roofdieren mag het vaak wel.

(25 juni 2013)

 

Wisselkoers Omzetter

Vul enkel het om te zetten bedrag in, zonder punt of komma in dat getal en zonder symbool (zoals €). Klik daarna op "omzetten" (en niet op de enter-toets).
Bedrag:
Van:
Naar: