Zuid-Afrika Informatie Zoeken

Zuid-Afrikaanse restaurants in de Benelux

In deze rubriek vind je o.a.†Zuid-Afrikaanse restaurants in Nederland en BelgiŽ,†restaurants met Zuidelijk-Afrikaanse of Centraal-Afrikaanse gerechten alsook Vlaamse en Nederlandse restaurants†met een†wijnkaart met uitmuntende Kaapse wijnen.

Was je eigenlijk op zoek naar restaurants†in Zuid-Afrika ? Klik dan hier.

 • Bistro Baobab (Brugge - B) : Zuid-Afrikaans restaurant op 100m van de Grote Markt van Brugge.
 • De Afrika Savanne (Luyksgestel - NL / Lommel - B) : Zuid-Afrikaans restaurant in Limburg, op de grens van BelgiŽ en Nederland, tussen†Lommel (B) en Luyksgestel-Bergeijk (NL).†Afrikaner kos zoals springbok, kudu (koedoe), impala (rooibok), struisvogel (volstruis), visbobotie, enz. Specialiteit van het huis: de eigen potjiekos. Ook de wijnkaart is uiteraard Zuid-Afrikaans. De Afrika Savanne heeft een aparte zaal voor (kleine) groepen, een speciaal†kindermenu en een Afrikaans ingerichte speelkamer voor kinderen.
 • De La FrontiŤre Hotel-Restaurant†(Slenaken - NL) : Slenaken ligt in het midden van de driehoek Maastricht - Luik - Aachen, nabij†het Drielandenpunt dus - en nog dichter bij de Voerstreek. De Zuid-Afrikaanse gastheer†Philip Otto†en zijn Limburgse echtgenote†Lisanne Thewessen†maken van uw verblijf†in De La FrontiŤre†een Zuid-Afrikaans feest, en dat†merk je o.a. aan het menu en de wijnkaart.
 • De Smaak van Afrika (Rotterdam - NL) : Afrikaans restaurant met een paar Zuid-Afrikaanse gerechten (o.a. krokodil en struisvogel).
 • Die Volstruis (Bambrugge / Erpe-Mere - B) : 'volstruis' is het Afrikaans woord voor struisvogel. Die Volstruis is het restaurant van een struisvogelboerderij, en wellicht is Restaurant Die Volstruis ťťn van†de enige plaatsen in Europa waar je dagverse struisvogelfilet kan eten.
 • Het Kaaps Landhuis (Geraardsbergen - B) : Vlaamse restaurant-taverne-feestzaal†met Zuid-Afrikaanse wijnkaart.
 • Izibiliboco (Hasselt - B) : Zuid-Afrikaans eethuis van Maynie Malan. "Izibiliboco" is het zoeloewoord voor 'lekker eten'. Onze aanrader:†bobotie, een traditioneel Zuid-Afrikaans gerecht op basis van gehakt en licht-zoete gele rijst. Maynie Malan heeft overigens ook een vegetarische bobotie.
 • Klein Constantia (Brasschaat - B) : Zuid-Afrikaans restaurant met uiteraard een Zuid-Afrikaanse wijnkaart. Het restaurant is genoemd naar Constantia,†het†oudste wijndomein van Zuid-Afrika.
 • Paviljoen Vlietland (Leidschendam - NL) : restaurant Paviljoen Vlietland is een Zuid-Afrikaans restaurant met een prachtige locatie:†aan de oevers van het meer van het Recretatiegebied Vlietland. Zuid-Afrikaans menu ťn Zuid-Afrikaanse wijnkaart.
 • The Ostrich (Utrecht - NL) : Afrikaans restaurant in Utrecht.
 • Tjing Tjing (Amsterdam - NL) : Zuid-Afrikaans restaurant in Amsterdam, met op het menu o.a. bobotie, Zuid-Afrikaans wildvlees,†melktert, Kaap-Maleise viskoek, enz.
 • 't Lorreintje (Geraardsbergen - B) : restaurant van Kaapwijn Goeminne, invoerder van Zuid-Afrikaanse wijn
 • Viva Afrika (Rotterdam - NL) : tweede restaurant van De Smaak van Afrika (zie boven)

Zuid-Afrikaanse restaurants in Londen / South African restaurants in London

Vermelding op deze pagina is gratis. Aanmelden kan via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.