Zuid-Afrika Informatie Zoeken

De bijzondere projecten van Continental in Zuid-Afrika

Winst maken is voor ieder bedrijf belangrijk. Toch is dit zeker niet het enige waar bandenfabrikant Continental aan denkt. Zo doet het bedrijf in Zuid-Afrika veel voor de bevolking en het milieu. Dat is nog eens een mooie manier van ondernemen. Bedrijven als Tirendo steunen dit initiatief door het uitgebreide aanbod van Continental banden.

Continental in Zuid-Afrika

Stockbyte/Thinkstock

Zuid-Afrika is een land met veel problemen.  Stockbyte/ThinkstockHet kent veel armoede en er heerst ontevredenheid onder een groot deel van de bevolking. Dit is niet voor niets de perfecte plek voor Continental om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Continental heeft al lange tijd een band met het land. Het begon allemaal in 1947 met de oprichting van het bedrijf Gentyre Pty Ltd. De fabriek van deze bandenfabrikant werd gebouwd in het stadje Port Elizabeth. Zo'n dertig jaar later tekende het bedrijf een overeenkomst met het Duitse Continental AG. Hierdoor kregen de Zuid-Afrikanen inzicht in de Duitse technologie dat voor verbeteringen zorgde. In 1985 ging het nog verder toen Gentyre Pty Ltd. in Port Elizabeth daadwerkelijk producten voor Continental begon te produceren. Vanaf hier ging het hard met de Zuid-Afrikaanse vestiging en was de samenwerking een feit. En met de huidige projecten doet Continental iets terug voor de inwoners van het land.

Living Green

Een belangrijk project voor Continental Tyre South Africa (CTSA) is Living Green. Lokale medewerkers startten het project in september 2012 in samenwerking met de organisatoren van de jaarlijkse boomplant maand. Deze maand is bedoeld om steden wat groener te maken door er planten en bomen te planten. Continental besloot de hand in eigen boezem te steken. Managers en medewerkers plantten bomen rondom de fabriek in Port Elizabeth. Hiermee wilden ze laten zien dat ze achter een groenere wereld staan. Toch is deze daad zeker niet alleen om een signaal af te geven. Want met Living Green streeft Continental naar een eigen verminderde CO2 uitstoot met 12 procent. Ook het water en energie verbruik van de fabriek kan minder. Het doel is dat het verbruik in 2015 met 3 procent is afgenomen. Ook het afvalverbruik kan flink teruggedrongen worden door meer te gaan recyclen. Dit zijn grote doelen voor een bedrijf als Continental. Maar dit is wel een goede stap om de wereld een beetje mooier te maken.

De Continental Run

Het is zeker niet alleen het milieu waar Continental zijn pijlen op richt. De Continental Run to Stop Challenge is een evenement om honger in Zuid-Afrika te bestrijden. In 2012 werden bijvoorbeeld voedselpakketten uitgedeeld aan families die waren getroffen door een overstroming. De run bestaat uit twee teams die beide bestaan uit hardlopers, wielrenners en autoracers. Zij worden blootgesteld aan uitdagende terreinen en onvoorspelbare condities. De race start in Port Elizabeth en eindigt in Johannesburg. Onderweg doen de teams er alles aan om de situatie in het land te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door de plaatselijke jeugd voetbalclinics te geven want door spel en educatie groeien ze uit tot goede volwassenen. Maar ook aandacht voor voedseltekort is een belangrijk onderdeel.

Het doneren van Adidas schoenen

Een ander project van Continental Tyre South Africa is de donatie van Adidas schoenen. Een groot aantal goede doelen hebben al originele Adidas schoenen mogen ontvangen van Continental. De link tussen beide bedrijven is eigen simpel. De zolen van de Adidas schoenen worden gemaakt van rubber dat speciaal door Continental is ontwikkeld. Door deze samenwerking is Continental is staat geweest om gloednieuwe hardloopschoenen te doneren aan doelen als Community Chest, Protea Home of Safety en Missionvale Care Centre. Meestal komen de schoenen bij arme gezinnen terecht voor wie zo'n geschenk onvergetelijk is. Hiermee lukt het Continental om een klein verschil in het leven van deze mensen te maken.

(bron : infozuidafrika.be - infozuidafrika.nl - 29/04/2014)

Wisselkoers Omzetter

Vul enkel het om te zetten bedrag in, zonder punt of komma in dat getal en zonder symbool (zoals ). Klik daarna op "omzetten" (en niet op de enter-toets).
Bedrag:
Van:
Naar: